سردخانه بستنی

سردخانه بستنی یکی از نیازمندی‌های اساسی صنعت بستنی است و نقش بسیار مهمی در حفظ کیفیت و طعم بستنی دارد. استفاده از سردخانه در زنجیره تأمین بستنی از تولید تا توزیع و فروش به بهبود دقت و کنترل دما، حفظ تازگی و بازداری از افت کیفیت کمک می‌کند.دراین مقاله درباره ساخت سردخانه بستنی، قیمت سردخانه بستنی و…. صحبت می کنیم.

انواع سردخانه بستنی

انواع سردخانه بستنی

سردخانه‌های بستنی نیز مانند سردخانه لبنیات می‌توانند به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم شوند، و هر یک از این انواع دارای ویژگی‌ها و کاربردهای خاصی هستند. در زیر توضیحات بیشتری در مورد هر نوع آورده شده است:

سردخانه بستنی ثابت

کاربرد: این نوع سردخانه در انبارها، کارخانه‌ها و واحدهای تولید بستنی به عنوان یک سیستم دائمی برای نگهداری بستنی استفاده می‌شود.

عملکرد: بستنی‌ها پس از تولید در سردخانه قرار گرفته و در آنجا به دماهای مناسب نگه داشته می‌شوند تا کیفیت و طعم آنها حفظ شود.

زایا: استفاده از سردخانه ثابت برای انبار کردن بستنی به صورت دائمی و مداوم، اطمینان حاصل می‌کند که همیشه محصولات در دماهای بهینه قرار دارند.

سردخانه بستنی متحرک

کاربرد: این نوع سردخانه بر روی وسایل نقلیه نصب می‌شود و قابلیت جابه‌جایی به مناطق مختلف را دارد.

عملکرد: سردخانه متحرک در زمان حمل و نقل بستنی‌ها به فروشگاه‌ها یا نقاط فروش نصب شده و دمای مناسب را حفظ می‌کند.

مزایا: این نوع سردخانه مختص حمل و نقل بستنی‌ها بوده و امکان حفظ دما و کیفیت بستنی در طی مسیر حمل و نقل را فراهم می‌کند.

استفاده از هر یک از این نوع‌های سردخانه به توجه به نیازها و شرایط موردنظر شما بستگی دارد.

جدول دمای نگه داری بستنی در سردخانه

بستنی خامه ای ۲۰- الی ۲۵-
بستنی میوه ای ۲۰- الی ۲۵-
بستنی وانیلی ۳۰- الی ۳۵-
بستنی کاکائویی ۲۵- الی ۳۰-
بستنی شکلاتی ۲۵- الی ۳۰-

توجه داشته باشید که دماهای مناسب ممکن است بسته به ترکیبات و مواد مختلف در هر نوع بستنی متغیر باشد. همچنین، همواره بهتر است دستورالعمل‌های تولید کننده برای نگهداری بهینه را مشاهده کنید.

تونل انجماد بستنی یا شکلات

تونل انجماد یا تونل یخ زدایی یک تجهیز صنعتی است که به منظور سریع‌تر و بهینه‌تر انجماد محصولات مایع یا خمیری، از جمله بستنی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تونل‌ها به وسیله یک سیستم خنک‌کننده قوی، معمولاً از گازهای مبرد مثل فریون، و یک سیستم جریان هوای مناسب به منظور سریع کردن فرایند انجماد، کار می‌کنند.

تونل انجماد بستنی تضمین می‌کند که بستنی به شکل مطلوب و با بافت دلخواه تولید شود. دمای منطقه انجماد ، معمولاً بین ۳۰- تا ۴۰- درجه سانتی‌گراد است. استفاده از تونل انجماد بستنی به تولید بستنی با بافت یکنواخت، خوشمزه و بدون تشکیل کریستال‌های بزرگ یخ کمک می‌کند. این فرآیند اساسی برای تولید بستنی با کیفیت و ارائه تجربه لذت‌بخش به مصرف‌کننده است.

از مهم ترین تجهیزاتی که در کنار سردخانه بستنی می توانیم در صورت نیاز سفارش دهیم می توانیم به آیس بانک یا بستنی ساز اشاره کنیم.

نگه داری بستنی در سردخانه

نگه داری بستنی در سردخانه

در ادامه، برخی از دلایل مهم استفاده از سردخانه برای بستنی ذکر شده است :

حفظ کیفیت بستنی

دمای مناسب در سردخانه کمک می‌کند تا بستنی‌ها تا حد ممکن از تغییر شکل، افت رنگ و طعم و همچنین افت از دست دادن رطوبت جلوگیری شود.

بازداری از ذوب شدن بستنی

 دمای پایین سردخانه به بستنی‌ها اجازه نمی‌دهد که به سرعت ذوب شوند، حتی در شرایط دمایی بالا.

طولانی‌تر کردن عمر بستنی

 نگهداری بستنی در دماهای مناسب کمک می‌کند تا عمر مفید آنها طولانی‌تر شود.

مدیریت موجودی بستنی

 سردخانه به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا موجودی بستنی‌های خود را بهتر مدیریت کنند و به تأخیرهای ناگهانی در تأمین مواد اولیه یا تقاضا پاسخ دهند.

استاندارد سازی دما بستنی

استفاده از سردخانه از مزایای استانداردسازی دما در تمامی فرآیند زنجیره تأمین بستنی برخوردار است.

کاهش ضایعات بستنی

 حفظ دما و کیفیت در سردخانه به کاهش ضایعات و اتلاف محصولات کمک می‌کند.

استفاده از سردخانه در صنعت بستنی نه تنها به بهبود کیفیت محصولات کمک می‌کند بلکه به بهینه‌سازی فرآیندها و کاهش هزینه‌های ناشی از ضایعات نیز منجر می‌شود.

خرید تجهیزات سردخانه

تجهیزات ساخت سردخانه بستنی

اواپراتور ، کمپرسور ، کندانسور و شیر انبساط  همگی بخش‌های مهم در ساخت سردخانه صنعتی هستند. در اینجا یک توضیح کلی برای هر یک از اجزا آورده شده است :

اواپراتور (Evaporator)

وظیفه: دریافت حرارت از محیط (در اینجا هوای سردخانه) و تبدیل مبرد از حالت مایع به گاز.

جذب حرارت از محیط دیگر (در اینجا هوای سردخانه) بر روی کویل‌های پره‌داری.

مکانیسم: مبرد از حالت مایع به گاز تبدیل شده و حرارت از محیط جذب می‌شود.

کمپرسور (Compressor)

وظیفه: افزایش فشار و دمای مبرد به منظور تسهیل انتقال حرارت به محیط بیرونی.

مکانیسم: مبرد گازی از اواپراتور وارد می‌شود، و در کمپرسور، فشار و دمای آن افزایش می‌یابد.

کندانسور (Condenser):

وظیفه:انتقال حرارت از مبرد به محیط بیرونی.

تبدیل مبرد از حالت گازی به حالت مایع.

مکانیسم:مبرد از کمپرسور به کندانسور وارد شده، حرارت از آن خارج می‌شود و مبرد به حالت مایع تبدیل می‌شود.

شیر انبساط (Expansion Valve):

وظیفه:کاهش فشار مبرد به منظور ایجاد تغییرات دما و فشار.

ایجاد شرایط لازم برای ورود مبرد به اواپراتور به صورت مایع و گرم.

مکانیسم:مایع مبرد از کندانسور خارج شده و با عبور از شیر انبساط، فشار و دمای آن کاهش می‌یابد و به اواپراتور وارد می‌شود.

این چهار قسمت با همکاری یکدیگر در یک سیکل حرارتی، امکان انتقال حرارت از محیط را فراهم می‌کنند و در نتیجه، اطراف را خنک می‌کنند یا یخ ایجاد می‌کنند.

قیمت سردخانه بستنی

هزینه ایجاد سردخانه بستنی به عوامل گوناگونی چون اندازه، ظرفیت، موقعیت مکانی، و ویژگی‌های فنی بستگی دارد. برخی از این عوامل مهم که بر هزینه ساخت تأثیرگذار هستند، به شرح ذیل است:

ظرفیت سردخانه:

ظرفیت سردخانه بستنی نقش مهمی در هزینه ساخت انجام می‌دهد. یک سردخانه با ظرفیت بیشتر نیاز به یک سیستم تبرید با عملکرد بیشتر دارد، که به تبع آن هزینه اجرایی آن افزایش می‌یابد. اندازه سردخانه بیشتر باعث افزایش هزینه ساخت می‌شود.

مکان و موقعیت:

موقعیت جغرافیایی سردخانه و مکان دقیق آن نیز تأثیرگذار است. هزینه‌های ساخت بستگی به هزینه‌های اجاره زمین و ارتباطات تأسیساتی با زیرساخت‌های موجود دارد.

ویژگی‌های فنی:

از ویژگی‌های فنی مانند نوع دیوارهای عایق، کیفیت واحد خنک‌کننده، و کنترل دما، نیز بستگی به هزینه نهایی دارد.

در نتیجه، هرچه ظرفیت و اندازه سردخانه بیشتر و ویژگی‌های فنی متقدم تر باشند، هزینه ساخت آن نیز افزایش خواهد یافت.

2 نظر روی “سردخانه بستنی

  1. حامدی پاسخ

    سلام، چه نوع‌هایی از سردخانه بستنی وجود دارند و چه ویژگی‌هایی برای هرکدام اشاره شده است؟

    • Farzane.Azad پاسخ

      سلام، سردخانه بستنی به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم می‌شود.
      سردخانه بستنی ثابت:
      کاربرد: در انبارها، کارخانه‌ها و واحدهای تولید بستنی به عنوان سیستم دائمی برای نگهداری بستنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
      عملکرد: بستنی‌ها پس از تولید در این سردخانه قرار گرفته و در آنجا به دماهای مناسب نگه داشته می‌شوند تا کیفیت و طعم آنها حفظ شود.
      مزایا: استفاده دائمی از سردخانه ثابت اطمینان ایجاد می‌کند که محصولات همیشه در دماهای بهینه نگهداری شوند.
      سردخانه بستنی متحرک:
      کاربرد: بر روی وسایل نقلیه نصب شده و قابلیت جابه‌جایی به مناطق مختلف را دارد.
      عملکرد: در زمان حمل و نقل بستنی‌ها به فروشگاه‌ها یا نقاط فروش نصب شده و دمای مناسب را حفظ می‌کند.
      مزایا: این نوع سردخانه مختص حمل و نقل بستنی‌ها بوده و امکان حفظ دما و کیفیت بستنی در طی مسیر حمل و نقل را فراهم می‌کند.
      استفاده از هر یک از این نوع‌های سردخانه به توجه به نیازها و شرایط موردنظر شما بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *