همانطور که می دانید برای نگه داری مواد پروتئینی مانند گوشت و مرغ نیاز به سردخانه داریم.
در این مقاله درباره شرایط نگه داری، احداث سردخانه گوشت و مرغ، تجهیزات سردخانه صحبت می کنیم.
انواع مختلف سردخانه گوشت از نظر دما
سردخانه های گوشت و مرغ یا به طور کلی سردخانه پروتئین بر اساس دما به دو نوع سردخانه بالای صفر گوشت و سردخانه زیر صفر گوشت تقسیم می شوند.
انواع سردخانه گوشت و پروتئین، براساس دمای نگهداری محصولات و کارایی، به دو دسته ی سردخانه زیر صفر و سردخانه بالای صفر تقسیم میشوند. دمای سردخانه گوشت و پروتئین باید متناسب با نوع محصول و شرایط نگهداری آن باشد.
سردخانه گوشت زیر صفر
در اکثر مراکز تولید و توزیع گوشت، تالارها، رستورانها، بیمارستان ها برای نگه داری طولانی مدت گوشت مرغ، ماهی و … از سردخانه گوشت زیر صفر استفاده می شود.
سردخانه گوشت بالای صفر
در سردخانه گوشت بالای صفر حداکثر تا یک هفته می توانیم انواع گوشت، مرغ، پروتئین ها را نگه داری کنیم، معمولا از سردخانه گوشت بالای صفر در مراکز فروش گوشت استفاده می شود.
شرایط سردخانه گوشت و مرغ
برای نگه داری گوشت و مرغ در سردخانه نیاز داریم تا شرایط نگه داری آن را ایجاد کنیم.
از شرایط نگه داری گوشت و مرغ در سردخانه گوشت می توان به دمای سردخانه، میزان رطوبت و اکسیژن اشاره کرد.
دمای سردخانه گوشت زیر صفر معمولا بین ۰ تا منفی ۴۰ درجه سانتی گراد است.
ساخت سردخانه گوشت و مرغ
برای احداث سردخانه گوشت و مرغ باید موارد مهمی را در نظر بگیریم در اینجا به چند مورد اشاره می کنیم.
دریافت مجوز احداث سردخانه و خرید زمین سردخانه
ابتدایی ترین کار برای ساخت سردخانه گوشت و مرغ دریافت مجوزهای مربوطه و مشخص کردن زمین یا مکان احداث سردخانه است.
مکان احداث سرخانه گوشت و مرغ می تواند یک سوله یا زمین باشد که باید به دور از کارخانجات آلوده باشد، به منابع طبیعی مانند آب و برق و گاز و جاده دسترسی داشته و ترجیحا به محل تولید گوشت نزدیک باشد.
نوع سردخانه
سردخانه ها به انواع مختلفی شامل سردخانه بر اساس دما، سردخانه بر اساس ظرفیت، سردخانه بر اساس کاربرد، سردخانه ثابت یا کانکسی، سردخانه بر اساس مبرد استفاده شده تقسیم می شوند.
سردخانه بر اساس دما
سرخانه ها را بر اساس دما به دو نوع سردخانه زیر صفر و سردخانه بالای صفر تقسیم می کنیم.
از سردخانه های زیر صفر به سردخانه گوشت، سردخانه مرغ، سردخانه ماهی، سردخانه میگو، سردخانه مواد پروتئینی می توانیم اشاره کنیم.
از انواع سردخانه بالای صفر می توان سردخانه های میوه و سیبزیجات، سردخانه مواد غذایی، سردخانه دارو را نام برد.
سردخانه ها بر اساس کاربرد
سردخانه ها بر اساس کاربرد به سردخانه های مواد غذایی، سردخانه دارو، سردخانه مواد شیمیایی و… تقسیم می شوند.
سردخانه بر اساس نوع
سردخانه ها به دو نوع ثایت یا متحرک تقسیم می شوند، سردخانه های ثابت معمولا در کارخانجات یا مکانی دیگر احداث می شوند و سردخانه های متحرک به صورت کانکسی هستند که آماده است و در یک مکان آن را مستقر می کنند.
سردخانه ها بر اساس مبرد
سردخانه ها بر اساس مبرد به دو دسته فریونی و آمونیاکی تقسیم می شوند.
در سردخانه های فریونی از سیستم سرمایشی فریونی استفاده می شود و در سردخانه آمونیاکی از سیستم سرمایشی آمونیاکی بهره می گیریم.
طراحی سردخانه
در طراحی سردخانه باید به نوع سردخانه توجه کرد بعد از مشخص کردن نوع سردخانه مناسب با ظرفیت و دمای سردخانه، تجهیزات مناسب و محیط سردخانه طراحی می گردد.
در طراحی محیط سردخانه گوشت شامل قفسه بندیها باید به نوع قفسه یا ریل های گوشت و فاصله مناسب بین آن ها توجه کرد.
مقدار وزنی که روی قلاب های سردخانه قابل نگه داری است باید محاسبه شود.
همچنین رطوبت و جریان هوای سردخانه گوشت باید طوری باشد که سطح گوشت ها خشک نشوند.
به یاد داشته باشید که در طراحی سردخانه گوشت و مرغ در صورت نیاز لازم است که اتاق پیش سرد و تونل انجماد نیز طراحی گردد.
تجهیزات سردخانه
برای خرید تجهیزات سردخانه گوشت و مرغ به برند تجهیزات، میزان گارانتی، نوع تجهیزات توجه کنید.
از مهم ترین تجهیزات سردخانه می توانیم به درب سردخانه، عایق ها، کمپرسور، اواپراتورو کندانسور اشاره کنیم.
درب سردخانه
درب های عایق بندی شده مخصوص سردخانه دارای دو مدل کشویی و لولایی می باشد که از هر کدام در جای مناسب باید استفاده شود.
درب کشویی سردخانه
از درب ها کشوبی معمولا در سردخانه های پرر فت و آمد تر استفاده می شود.
درب سردخانه کشویی به دو صورت دستی و کنترلی ( اتومات ) می باشند که نوع اتومات آن بیشترین کاربرد را دارد.
درب های کشویی فضای کمتری را اشغال می کنند.
درب هایی لولایی
از این درب ها برای سردخانه های کم رفت وآمد استفاده می شود. درب های لولایی نیاز به فضای بیشتری برای باز و بسته شدن دارند.
در خرید درب سردخانه باید به فضای کافی درب، میزان رفت و آمد و دمای سردخانه توجه کرد.
عایق سردخانه
عایق سردخانه یکی از مهم ترین تجهیزات سردخانه به شمار می آید، زیرا عایق سردخانه دمای تولید شده را درون سردخانه نگه داری و از نفوذ هوای بیرون به داخل جلوگیری می کند.
امروزه از ساندویچ پنل های برای عایق سردخانه استفاده می شود، که در دو نوع ساندویچ پنل دیواری برای عایق دیوار سردخانه و ساندویچ پنل سقفی برای عایق سقف سردخانه است.
از پرکاربردترین ساندویچ پنل ها می توانیم به ساندویچ پنل پلی اورتان اشاره کنیم.
کمپرسور سردخانه
در سردخانه گوشت و مرغ تجهیزات سرمایشی بسیار مهم هستند، برای خرید کمپرسور سردخانه گوشت و مرغ بهتر است مناسب با ظرفیت و بار برودتی سردخانه از برند های بیتزر، دانفوس و دیگر برند های شاخص در تولید کمپرسور سردخانه استفاده کنید.
این برند ها علاوه بر کارایی عالی دارای گارانتی برای مدت زمان مشخصی می باشند.
کندانسور و اواپراتور سردخانه
از برند های تجهیزات سردخانه مانند کمپرسور و اواپراتور می توانیم به برند نیک، آرشه ،نوین و… اشاره کنیم.
تست و راه اندازی سردخانه گوشت و مرغ
در اخرین مرحله پس ساخت سردخانه و نصب تجهیزات برودتی نوبت به تست و راه اندازی سردخانه می رسد.
معمولا شرکتی که کار ساخت سردخانه گوشت و مرغ را انجام داده است این کار را انجام می دهد و سردخانه را تحویل شما می دهد.
قیمت سردخانه گوشت
قیمت سردخانه گوشت و مرغ با توجه به ظرفیت، بار برودتی و تجهیزات تعیین می گردد که می توانید برای استعلام قیمت دقیق سردخانه گوشت با ما تماس بگیرید.
فهرست مطالب
سلام وقتتون بخیر ، برای احداث سردخانه گوشت و مرغ چه تجهیزاتی نیاز است ؟
سلام ممنون ، برای احداث سردخانه گوشت و مرغ باید به ظرفیت سردخانه ،نوع سردخانه زیر صفر گوشت و مرغ یا بالای صفر و دیگر موارد توجه کرد سپس بنا به این موارد تجهیزات را انتخاب کرد.
می توانید با همکاران ما در سردخانه یار تماس بگیرید تا به صورت رایگان درباره خرید تجهیزات سردخانه گوشت و مرغ مشاوره شوید.