از آنجاییکه سیب جز میوه هایی است که نگه داری طولانی مدت آن تقاضای بالایی دارد، ساخت سردخانه سیب مورد استقبال ویژه ای قرار گرفته است. همانطور که می دانید برای نگه داری میوه ها از جمله سیب باید از سردخانه استفاده شود زیرا این میوه ها در دمای محیط به سرعت دچار فساد می شوند.
در سردخانه سیب انواع سیب مثل سیب درختی، سیب قرمز، سیب زرد را در دمای مناسب، رطوبت و اکسیژن کافی نگه داری می کنند تا بازه زمانی نگه داری سیب را طولانی مدت تر کنند.
سردخانه تک محصولی سیب جز سردخانه های بالای صفری می باشد که سیب را در دمای ۰ الی ۴ درجه سانتی گراد نگه می دارد.
دلایل نگه داری سیب در سردخانه سیب
از دلایل نگه داری سیب در سردخانه میوه می توانیم به حفظ کیفیت سیب، عدم فساد و پوسیدگی سیب در نگه داری طولانی مدت اشاره کنیم.
دمای پایین درون سردخانه نگهداری سیب مانع از رشد کپک و باکتری ها در سیب می شود و خرابی سیب را کاهش می دهد.
می توان با نگه داری سیب در سردخانه تک محصولی آن را در فصول دیگر با سود مناسب به فروش رساند.
انواع سردخانه سیب
از انواع سردخانه صنعتی سیب می توانیم بر اساس ظرفیت و نوع نگه داری سیب به سردخانه صنعتی سیب، سردخانه سیب کانکسی، سردخانه سیب کارخانه ای، سردخانه سیب اتمسفر اشاره کنیم.
سردخانه سیب صنعتی
این سردخانه بیشتر مورد استفاده کشاورزان و باغدارها و توزیع کنندگان سیب است و مناسب با استفاده این افراد طراحی و ساخته می شود.
سردخانه صنعتی معمولا برای نگه داری محصولات در حجم زیاد به طور مثال بیشتر از ۲۰۰۰ تن کاربرد دارد.
سردخانه کننترل اتمسفر سیب
از آنجاییکه سیب همانند دیگر میوه ها پس از چیده شدن دارای تنفس است، فساد آن نیز به سرعت انجام می گیرد.
سردخانه کنترل اتمسفر سیب با کاهش مقدار اکسیژن، باعث کاهش سرعت تنفس سیب می شود به همین دلیل برای نگه داری سیب با کیفیت بالا بهتر است.
در سردخانه کنترل اتمسفر سیب یخ زدگی سیب به شدت کاهش می یابد.
اگر سیب را درسردخانه کنترل اتمسفر سیب نگه داری شود بازه ماندگاری آن به یک سال می رسد.
باید دقت کنیم که در ساخت سردخانه کنترل اتمسفرسیب از مواد غیر قابل نفوذ اکسیژن و کربن دی اکسید برای درزبندی سردخانه استفاده کنیم.
سردخانه سیب کانکسی
در زمانیکه مکان مناسبی برای ساخت سردخانه نداریم یا نیازی به ساخت نمی باشد خرید سردخانه کانکسی سیب الویت قرار می گیرد.
زیرا این سردخانه به صورت آماده می باشد و در هر کجا که بخواهید می توانید آن را مستقر کنید.
معمولا سردخانه کانکسی دارای ظرفیت کمتری می باشد.
سردخانه کانکسی سردخانه سیار نیز نامیده می شود.
سردخانه کارخانه سیب
این سردخانه معمولا برای کارخانجات تولید آبمیوه، مربا، کمپوت یا دیگر محصولاتی است که از سیب در آن استفاده می شود.
دمای نگهداری سردخانه سیب
سردخانه ها بر اساس دما به سردخانه بالای صفر و پایین صفر تقسیم می شوند.
از آنجاییکه سیب در سردخانه زیر صفر یخ می زند برای نگه داری آن باید از سردخانه بالای صفر استفاده کرد.
ساخت سردخانه سیب
برای ساخت سردخانه سیب همانند سردخانه میوه باید مراحل ذیل را طی کرد.
دریافت مجوز احداث سردخانه
اولین مرحله ساخت سردخانه سیب دریافت مجوزهای لازم از مراکز ذی ربط است.
انتخاب زمین
زمین احداث سردخانه باید نزدیک باغات کشاورزی یا کارخانجات باشد.
امتیازات آب و برق و گاز و نزدیکی به جاده و حمل ونقل از مواردی است که بهتر است زمین احداث سردخانه سیب داشته باشد.
طراحی و ساخت سردخانه
مرحله سومی در احداث سردخانه میوه سیب باید اجرا شود طراحی سردخانه می باشد.
در طراحی سردخانه مواردی همچون نوع چیدمان محصولات و تجهیزات، محل های رفت و آمد و محل قرارگیری درب سردخانه و نوع آن و دیگر موارد طراحی می گردد.
خرید تجهیزات سردخانه
بعد از طراحی سردخانه نوبت به خرید تجهیزات سردخانه می رسد.
از تجهیزات سردخانه سیب می توانیم به کمپرسور، کندانسور، اواپراتور، درب سردخانه و عایق ها اشاره کرد.
کمپرسور سردخانه
در سردخانه سیب کمپرسور بسیار مهم است زیرا موتور سردخانه می باشد.
از بهترین برند های کمپرسور سردخانه می توانیم به کمپرسورهای بیتزر، دانفوس و… اشاره کنیم.
کندانسور و اواپراتور سردخانه
کندانسور و اواپراتور سردخانه را باید متناسب با بار برودتی وظرفیت سردخانه انتخاب کنیم.
از برند های برتر کندانسور و اواپراتور سردخانه می توانیم به اواپراتور نیک، آرشه، تبادل کار اشاره کنیم.
نکات مهم در خرید تجهیزات سردخانه
قبل خرید تجهیزات برای سردخانه به ظرفیت، و بار برودتی و نوع سردخانه توجه کنید.
حتما با شرکت های معتبر ساخت سردخانه مشورت کنید تا تجهیزات متناسب با سردخانه را به شما اعلام کنند.
در خرید تجهیزات سردخانه، به گارانتی تجهیزات توجه کنید.
در خرید تجهیزات سردخانه مانند کمپرسور، کندانسور، اواپراتور قابلیت تعمیر یا تعویض قطعات بسیار مهم است.
درب سردخانه
درب های سردخانه به دو مدل درب لولایی و کشویی تقسیم می شوند،که از درب سردخانه لولایی برای سردخانه های کم رفت و آمد و از درب سردخانه کشویی برای سردخانه های پر رفت و آمد استفاده می شود.
درب های سردخانه کنترل اتمسفر متفاوت می باشند.
عایق سردخانه سیب
بنا به نوع سردخانه عایق مورد آن متفاوت است.
معمولا از ساندویچ پنل برای عایق سردخانه استفاده می شود.
موارد مهم در نگهداری سیب
از مهم ترین موارد در نگه داری سیب زمان چیدمان صحیح می باشد، که معمولا کشاورزان خودشان این زمان را تشخصیص می دهند.
سیب باید رسیده باشد اما به بیشترین مقدار تنفس نرسیده باشد.
مرحله بعدی درجه بندی سیب است که سیب های سالم و معیوب از هم جدا شوند.
مرحله سوم سرد کردن سیب است که باید سرد کردن سیب نهایت طی مدت یک تا دو روز پس از چیده شدن انجام گردد.
فهرست مطالب
سلام وقتتون بخیر ، سردخانه سیب در تهران می خواهیم راه اندازی کنیم ؟ پیشنهاد می کنید چه نوع سردخانه سیبی مناسب کار است ؟ بهتر است احداث سردخانه کنترل اتمسفرسیب باشد یا سردخانه سیب بالای صفر معمولی ؟
سلام ممنون، برای راه اندازی سردخانه سیب می توانید از سردخانه معمولی بالای صفر سیب استفاده کنید ولی در صورتیکه خودتان تمایل به استفاده از سردخانه کنترل اتمسفر دارید این سردخانه نیز گزینه مناسبی است که با توجه به برآورد هزینه ها برای ساخت و تجهیزات و میزان ظرفیت سردخانه می توانید نوع سردخانه را انتخاب کنید.
پیشنهاد می کنیم با همکاران ما در سردخانه یار تماس بگیرید تا درباره احداث سردخانه سیب راهنمایی شوید.